Σχετικά με τη Viatris

Σχετικά με τη Viatris

Σχετικά με τη Viatris

Η Viatris, που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2020 μέσω της συνένωσης της Mylan και της Upjohn θυγατρικής εταιρείας της Pfizer, συνδυάζει την τεχνογνωσία στους τομείς της επιστήμης, της παραγωγής και της διανομής με αποδεδειγμένες ρυθμιστικές, ιατρικές και εμπορικές ικανότητες για να προσφέρει υψηλής ποιότητας φάρμακα σε ασθενείς σε περισσότερες από 165 χώρες.

Το χαρτοφυλάκιο της Viatris περιλαμβάνει περισσότερα από 1.400 εγκεκριμένα φαρμακευτικά μόρια σε ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών κατηγοριών, που καλύπτουν τόσο μη μεταδιδόμενα όσο και λοιμώδη νοσήματα και αποτελείται από κορυφαία, εμβληματικά επώνυμα προϊόντα, καθώς και παγκόσμια σημαντικά πρωτότυπα φάρμακα, γενόσημα – συμπεριλαμβανομένων επώνυμων και σύνθετων γενοσήμων, ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο φαρμάκων, καθώς και ένα ευρύ φάσμα προϊόντων OTC & φαρμακείου.

Στη Viatris βλέπουμε τη φροντίδα υγείας όχι όπως είναι, αλλά όπως θα έπρεπε να είναι. Στην Ελλάδα είμαστε περίπου 200 ταλαντούχοι και αφοσιωμένοι εργαζόμενοι, αποφασισμένοι να συμβάλλουμε στη βελτίωση της υγείας των ασθενών, προσφέροντας πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα αξιόπιστων και υψηλής ποιότητας φαρμάκων.

Η Αποστολή μας έχεις τρεις άξονες:

Featured Access

Πρόσβαση: Παρέχουμε αξιόπιστα φάρμακα υψηλής ποιότητας, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική θέση ή την περίσταση.

Featured Leadership

Ηγεσία: Προωθούμε βιώσιμες λειτουργίες και καινοτόμες λύσεις για τη βελτίωση της υγείας των ασθενών.

Featured Partnership

Συνεργασία: Αξιοποιούμε τη συλλογική μας εξειδίκευση, συνδέουμε ανθρώπους με προϊόντα και υπηρεσίες.

Ετησίως διαθέτουμε περισσότερες από 26 εκατομμύρια συσκευασίες φαρμακευτικών προϊόντων για ασθενείς στην Ελλάδα, εκ των οποίων το 1/3 αυτών παράγεται στη χώρα μας. Επίσης, έχουμε αναπτύξει συνεργασίες διανομής και προώθησης προϊόντων μας με 6 ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και στηρίζοντας την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Βρισκόμαστε μεταξύ των 5 κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών στην Ελλάδα (σε αξίες1), ενώ κατέχουμε ηγετική θέση στις θεραπευτικές κατηγορίες της Καρδιαγγειακής νόσου, του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, HIV και σε προϊόντα OTC & φαρμακείου. Στον τομέα της βιοτεχνολογίας το αποτύπωμά μας είναι ισχυρό με 3 βιο-ομοειδή να είναι διαθέσιμα στους Έλληνες ασθενείς. Επενδύοντας συστηματικά, παραμένουμε στην αιχμή του ακμάζοντος τομέα της βιοτεχνολογίας, με την προσθήκη άνω των 15 νέων βιο-ομοειδών από το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό μας τα επόμενα έτη.

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί προτεραιότητα για τη Viatris στην Ελλάδα. Συμβαδίζοντας με τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ, δεσμευόμαστε να εξυπηρετούμε τους ασθενείς, να έχουμε θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, να υποστηρίζουμε τις κοινότητες, καθώς και τους εργαζομένους μας.

Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 63, Άλιμος 174 56, Τηλέφωνο:+30 210 98 91 777, Ιστοσελίδα: https://www.viatris.com

“Όμιλος VIATRIS – παρών στην Ελλάδα με τις εταιρείες BGP Φαρμακευτικά Προϊόντα ΜΕΠΕ, Generics Pharma Hellas Ltd, Meda Pharmaceuticals SA και Upjohn Hellas E.Π.Ε.”

Βιβλιογραφία

  1. IQVIA, sell-out data retail MAT March 2021